Temmuz 2022 maaş hesaplama! Emekli maaş hesaplama! 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır, brüt net maaş nasıl hesaplanır?

Açıklanan enflasyon oranı ile birlikte ne kadar maaş alacaklarını merak eden vatandaşlar arama motorlarına yöneliyor. 4A, 4B, 4C sigorta şubelerinde çalışanlar, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla dikkatlerini Temmuz ayındaki emeklilik artışına çevirdi. Peki 4A, 4B ve 4C emekli maaşları nasıl hesaplanıyor?

Asgari SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına uygulanacak büyüme oranları da son 6 aylık enflasyon farkı netleştikten sonra belirlendi. Peki emeklilik, 4A, 4B ve 4C emekli maaşları nasıl hesaplanır ve toplam net maaş nasıl hesaplanır? Temmuz 2022 maaş hesaplaması!

Bordro Robotu 2022

Emekli maaşını hesaplayın; uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine gidin. TC Kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, baba adınızı, nüfus il, doğum tarihinizi yazınız. "Sorgu" düğmesine basın. Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamalarınız yapılır.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-devlet sistemine giriş yaparak ne kadar maaş alacaklarını öğrenebilirler.

turkiye.gov.tr 4b emekli aylık hesaplama sayfasından vatandaşlar gerekli bilgileri doldurarak emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.

uyg.sgk.gov.tr 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına gidin.

TC Kimlik numaranızı,

Kurumu ve güvenlik kodunu yazın.

Bu işlem sonucunda emeklilik hesaplamanız yapılacaktır.

4C

uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ sayfasına gidin.

Cinsiyetiniz,

Doğum tarihiniz,

Maluliyetinizi ve erken yaşlanma,

Hizmete başlama tarihi,

SSK prim ödeme gün sayınız,

Maluliyetinizi ve erken yaşlanma,

Hizmete başlama tarihi,

SSK prim ödeme gün sayınız,

Diğer sandıklara ait gün sayınız,

Askerlik/Sanatçı gün sayınız,

Fiili gün sayınız,

Yurtdışı gün sayınız,

3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini girin.

YÜZDE HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yüzde hesaplama işlemi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Söz konusu yöntem, belirlemiş sabit bir miktarın bir kısmının ortaya çıkarılmasına yarayan işlemdir. Maaş hesaplama yapılırken kullanılan bu işlemin yapılabilmesi için birtakım formüller kullanılmaktadır.

Örneğin A sayısının %10'u alınacak ise A sayısının ilk olarak 10 ile çarpılması ardından 100 sayısına bölünmesi işlemi gerçekleştirilmektedir.

Yüzde hesaplamak için gerekli formül oldukça basittir. Aynı formül ile maaş hesaplamaları gerçekleştirilebilmektedir. Formül, belirtilen sabit bir sayının yüzdesi istenilen yüzde miktarı ile çarpılması ve ardından 100 sayısına bölünmesidir. Basit şekilde yapılabilmesi amacıyla kısa formüllerden de yararlanılabilir.

ZAM ORANLARI

6 aylık enflasyon oranı: 42,35

SSK ve Bağ-Kur Temmuz zammı: 42,35

Memur enflasyon farkı: 34,85

Memur toplu sözleşme zammı: 7

Memur ve memur emeklisi zam oranı: 41,85

Ek zam beklentisi: 3

Ek zamlı memur zam oranı: 44,85