‘Sapık öğretmen’ yeni ismiyle başka bir okulda ortaya çıktı!

ABD New York’ta bir lisede öğrencileri evine davet eden ve neredeyse çırılçıplak fotoğraflarını sosyal medyada yayınlayan bir öğretmenin, ismini değiştirip tekrar okula dönmesi şok etkisi yarattı.

Özel eğitim lisansına sahip Gabriel Mitey, geçen yıl Güney Manhattan Sanat Akademisi’nde (LOMA) öğretmenlik yapıyordu. Birçok öğrenci, okuldaki diğer öğretmenlere Mitey’in ‘tuhaf davranışları’nı şikayet etti.

Öğrencilerden biri, müfettişlere verdiği ifadede, Mitey’in uzaktan eğitim sırasında kendisini taciz ettiğini, mezuniyetinin ardından dairesine ‘kahve içmeye’ davet ettiğini söyledi:

“Açıkça benden bir randevu istedi. Onun Zoom derslerine girerken çok rahatsız hissediyordum.”

Jolissa Jones isimli öğrenci ise, sapkın öğretmenin kendisini master derecesi kursu için videoya kaydetmek üzere annesinden izin aldığını kaydetti. Video kaydında ‘güçlükle okuyormuş’ numarası yapan Jolissa Jones, mezun olduktan sonra Mitey’in ‘flört’ mesajlarından kurtulamadı. Öğretmen, öğrencisinden ‘Sohbet kaybolmalı’ diyerek mesajlarını silmesini istedi.

Jolissa Jones ayrıca, öğretmenin banyoda kendisini çıplak fotoğraflayıp Snapchat uygulamasında paylaştığını, Mitey’i takip eden birçok öğrencinin söz konusu skandal kareyi gördüğünü söyledi.

YENİ ADI ‘MR. TORRES’

New York Post gazetesinin haberine göre, öğretmen şimdi yeni ismi Gabriel Torres’le şehrin popüler eğitim kurumlarından Profesyonel Sahne Sanatları Okulu’nda (PPAS) derse giriyor. New York Midtown’daki okulun yemekhanesinde asılı panoda gülümseyen bir fotoğrafı olan sapkın öğretmenin ismi, ‘Mr. Torres’ olarak yazılı.

PPAS sanat okulunda matematik ve yerbilimleri dersleri veren öğretmeni, geçen yıl bir başka çocuğu LOMA’da okuyan bir anne fark etti. Annenin hakkında beş ayrı soruşturma bulunan Gabriel Mitey’i tanımasıyla, bilgi kısa sürede tüm okula yayıldı.

PPAS’taki öğrenci velileri, okulun müdürü Kevin Ryan’a Mr. Torres’in Gabriel Mitey olup olmadığını sordu. Okul yönetimi, bilgiyi doğruladı. Yeni eğitim dönemi öncesinde bir özel eğitim öğretmenine ihtiyacı olduğunu söyleyen okul müdürü Ryan, Mr. Torres’in güçlü referanslarla New York Eğitim Dairesi (DOE) tarafından gönderildiğini söyledi.

Müdür Kevin Ryan, ayrıca kendisine DOE’den Mr. Torres’in aslında Gabriel Mitey olduğuna dair bir bilgi iletilmediğini de aktardı.

OKUL MÜDÜRÜ KOVMADI!

Sapkın öğretmenin gizli kimliğinin açığa çıkması, Profesyonel Sahne Sanatları Okulu’nda infiale yol açtı. New York Post’a konuşan velilerden biri, isminin açıklanmaması kaydıyla “İkinci şansa inanıyorum ancak çocuklar söz konusu olduğunda değil. Kızımı bu tip bir durumla riske atmak istemiyorum” dedi.

New York Post gazetesi, 2020’den başlayarak hakkında beş ayrı soruşturma açılan öğretmen Mitey hakkındaki dosyalardan üçünün Özel Araştırma Komisyonu tarafından kapatıldığını, diğer ikisinin ise şehir Eğitim Dairesi’ne (DOE) yönlendirildiğini yazdı.

Habere göre, şimdiye kadar öğretmenin soruşturmalarına ilişkin hiçbir bulgu paylaşılmadı. DOE ise Mitey hakkında yorum yapmayı reddetti. Eğitim Dairesi, soruşturmaların sürüp sürmediği ya da öğrencilerin şikayetlerinin kanıtlanıp kanıtlanmadığı konusunda sessiz.

‘Cinsel suistimal’ suçlamalarının ardından LOMA’da çalışmasına göz yumulan sapkın öğretmen, standart uygulamada işten kovulmalıydı. Mitey’in görev yapmasına izin veren isim, Güney Manhattan Sanat Akademisi (LOMA) müdürü Derek Premo’ydu. Premo, skandalın patlaması üzerine geçtiğimiz Mart 2021’de ayında istifa etmek zorunda kaldı.

New York Post, olayın üstüne giden haberlerinin ardından şehir eğitim departmanının Mitey’i Ağustos 2021’de okuldan uzaklaştırdığını, gerekçe olarak da ‘aşırı derecede rahatsız edici suçlamalar’ın gösterildiğini bildirdi.

Birkaç ay sonra tekrar LOMA’ya dönmesine izin verilen Mitey’i okulda gören öğrenciler bu kez protestoya girişti, ‘Mitey gitmeli!’ yazan pankartlar açtı. Okuldaki öğrencilerden birinin babası ise, bir müzik toplantısı sırasında sahneye koşup “Hiçbir sapık öğretmeni istemiyoruz” diye bağırmaya başladı.

Gazete, Gabriel Mitey’in adını resmi olarak değiştirip değiştirmediğinin yetkililer tarafından açıklanamadığını da belirtiyor.

New York Post, manşetine taşıdığı Gabriel Mitey’in babasının da eski bir öğretmen olduğunu, annesinin ise New York Sağlık Dairesi’nde çalıştığını aktardı.

PaYLaŞşşş