‘Büyükelçilikler ulufe olarak dağıtılıyor’

ANKARA Milliyet – Öztrak özetle şunları söyledi:

TULUMBADA SU BİTTİ: Bunların işi, ‘yaz tahtaya bir daha, tut defteri kitabı. Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, bir gün öder hesabı’ işi. Bu hayırsız mirasyediler, yediklerinin, içtiklerinin hesabını, bizim sırtımıza bırakıp kaçmaya hazırlanıyorlar.Milletimiz bu hesabı size ilk gelecek sandıkta ödetecek.Tablo ortada; paramız pul oldu. Tulumbada su bitti. Döviz kasasının dibini sıyırdılar. Veresiye gaz için, şimdi Rusya’dan himmet bekliyorlar. Doların yeşili hatırına, Katar’daki Dünya Futbol Şampiyonası’nın korumasını, kahraman Mehmetçiğimize ihale ediyorlar.

DÖN BABA DÖNELİM: Tulumbada su bitince, kasadaki dövizler suyunu çekince, Erdoğan dış politikada, ‘dön baba dönelim’ demeye başladı. Şimdi ne diyor? ‘Vakti saati geldiğinde Suriye’nin Başkanı ile de görüşme yoluna gidebilirmiş’. Biz ‘Suriye krizi için Esad ile görüşün’ dediğimizde, bize etmedik hakareti bırakmamıştı. Ve Erdoğan’ın bugün tüm dış politikası, ağa ile marabanın hikâyesine döndü.

ANAYASA TEKLİFİ: Özgürlükçü anayasa yapmak kim, Erdoğan kim? Biz iktidarımızın ilk haftasında hem İstanbul Sözleşmesi’ni hem de bu önerdiğimiz kanunu çıkaracağız. Anayasa’ya da bunları derç edeceğiz.

YENİ ATAMALAR: (Eski TBB Başkanı Feyzioğlu’nun, Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanması) Bu ülkede mesleki kariyerin önemi kalmadı. Ülkede rüşvet alan siyasetçi bakan, büyükelçi oluyor. Tek kelimelik dış politika müktesebatı olmayan kişiler büyükelçi yapılıyor. Büyükelçilikler ulufe olarak dağıtılıyor.

PaYLaŞşşş