Büyük Taarruz’un 100. yılı coşkusu

Şuhut’taki Atatürk Evini ziyaret eden Oktay, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada “O zorlu günlerde milletin önünde iki seçenek vardı; ya zillete teslim olunacak ya da yıkılan yakılan bir ülke, yılmaz evlatlarının azmiyle yeniden ayağa kalkacak ve küllerinden doğacaktı. Sakarya’da 22 gün 22 gece süren çarpışmaların ardından durdurulan düşman ordusunu tamamen yurttan atmak amacıyla, 100 yıl önce bu gecenin şafağında, Büyük Taarruz başladı. Bugün dünden çok daha gür bir sedayla, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara ‘hodri meydan’ diyoruz” dedi.

Türk Yıldızları nefes kesti

Etkinlikler kapsamında sabah saatlerinde Kocatepe’de tören yapıldı. Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve saygı atışı gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ile ay yıldızlı Türk bayrağı göndere çekildi.

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı’nda F-16’lar ve Türk Hava Kurumu’na ait unsurlar ile motorlu yamaç paraşütü, motorlu yelken kanat, RC uçak, sıcak hava balonu uçuşu ve üç uçak tören geçişi yapıldı. Akrobasi timi Türk Yıldızları’nın gerçekleştirdiği gösteri nefesleri kesti. Uçakların gökyüzünde çizdikleri kalp katılımcılardan büyük alkış aldı.

Akşehir’den yürüdüler

Konya’nın Akşehir ilçesinde Büyük Taarruz emrinin verildiği 24 Ağustos tarihinde kutlanan Akşehir Onur Günü etkinlikleri çerçeve-sinde 24 Ağustos’ta Akşehir’den dualarla uğurlanan kafile Afyonkara-hisar’ın Şuhut ilçesine ulaştı. ‘Akşehir’den Zafere’ isimli yürüyüş etkinliğinde gaziler, atlı süvariler ve gençler yer aldı.

PaYLaŞşşş